26 september

Dagens insperation : Miss Li. Dock inte så likt, ögonen blev opropetioneligt stora och inegn vidare skuggning på näsan. Rätt svårt att rita tänder också så detta ska övas på. Har en bild som jag målade för länge sen på Anne Hathaway som har ett väldigt leende. Denna lyckades jag få till verklighetstrogna tänder på. Får försöka åtrfinna den tekniken igen..

Andra bilden föreställer min pappa när han var liten och sitter på hans fars (alltså min farfars) axlar. Väldigt fin bild, ger stor insperation så den ska jag lägga ner lite extra tid på.

Hej så länge

  




tisdagskväll

Gjorde ett försök med att rita en kille. Tycker detta är mycket svårt, då det är lättare att rita femenina drag, så som stora, sminkade ögon och putiga läppar.

Det är också svårt att få till en maskulin käklinje, så jag började med att rita stödlinjer att ta hjälp av senare vid skuggningen.

Gjorde inte ett allt för grundligt jobb på denna teckning, jobbade inte riktigt med skuggorna. Detta får sparas till en annan gång.


bluggbluggblugg

Nu har jag tillslut följt strömmen och skaffat mig en blogg. Hade tänkt mig att använda denna som en "samlingssida" till mina teckningar. Se hur de utvecklas och allt de där..

Första teckningen målade jag idag, på min lediga söndag. Har måölat några år och förra terminen gick jag en extra bildkurs. Visserligen bara grundkurs men lärde mig mycket om skuggor, konturer o.s.v. Väldigt bra att ha ett par kritiiska ögon när man ritar dessutom.

Teckningen #1 ska föreställa modellen (och allt hon gör) Tyra Banks.

#1 mycket skuggning

RSS 2.0